Werkwijze

Werkwijze

Mijn werkwijze beschrijft zich het best als daadkrachtig, efficiënt, nuchter, maar ook de diepgang die nodig is om tot de kern te komen.

In de praktijk betekent dit dat we starten met een intakegesprek om goed helder te krijgen wat je hulpvraag is. Het belangrijkste van het intakegesprek is dat jij je op je gemak voelt en dat je er vertrouwen in hebt dat ik je verder kan helpen.

Vervolgens…

Vervolgens is het doel van de gesprekken, oftewel het traject, na het intakegesprek, om overzicht te krijgen in de verschillende zaken die meespelen bij de hulpvraag. Dit gaat zo snel als het gaat. Ik volg jouw tempo.

Vervolgens gaan we aan de slag. We weten inmiddels wat de ‘oorzaken’ zijn en gaan op zoek naar wat je nodig hebt om dit in de toekomst te voorkomen. Daarbij gaan we kijken naar je kwaliteiten, die je nu waarschijnlijk niet optimaal inzet. Door hiermee bezig te gaan, werk je niet alleen aan de hulpvraag waarvoor je hier nu bent. Het beter inzetten van je kwaliteiten zorgt er ook voor, dat je er op de lange termijn en ook in andere situaties beter mee om kan gaan.

Hoe dan?

Om dit te bewerkstelligen neem ik per gesprek een greep uit mijn uitgebreide ‘gereedschapskoffer’ vol met werkvormen, methodieken en therapievormen. Een kleine greep uit de koffer: het uitvoeren van EMDR, de verandercurve, EFT- relatietherapie, de Transactionele Analyse, Why-How-What, Drama- en Winnaarsdriehoek, 5G’s, Inspiratiespel + Inspiratieraam, wandelcoaching. DISC persoonlijkheidsanalyse, coaching met behulp van paarden, kernkwadranten, 360 graden feedback, Ijsberg en verliescirkel etc.

Wellicht heb je geen idee waar bovenstaand allemaal over gaat, maar dat hoeft gelukkig ook niet. Ik haal het erbij als ik denk dat een meerwaarde is voor jouw proces. Ik zal het je dan goed en duidelijk uitleggen, zodat je echt wat aan hebt en mee kan.

Aan het eind van het traject zit jij weer lekker in je vel, maak jij gemakkelijk keuzes op basis van zelfverzekerdheid, doordat je weet wat je wil en belangrijk vindt.

Een werkwijze kan nog zo goed zijn, het gaat uiteindelijk om de onderlinge relatie. Een intakegesprek is de beste manier om te kijken of je denkt dat ik jou verder kan helpen.