Werkwijze

Werkwijze

Mijn werkwijze beschrijft zich het best als daadkrachtig, efficiënt, nuchter, maar ook de diepgang die nodig is om tot de kern te komen.

In de praktijk betekent dit dat we starten met een intakegesprek om goed helder te krijgen wat je hulpvraag is. Het belangrijkste van het intakegesprek is dat jij je op je gemak voelt en dat je er vertrouwen in hebt dat ik je verder kan helpen.

Nu gaan we aan de slag om overzicht te krijgen in de verschillende zaken die meespelen bij jouw hulpvraag. Dit gaat zo snel als het gaat. Ik volg jouw tempo.

Als vanzelf vallen er steeds meer puzzelstukjes op de plek en gaan we een patroon herkennen. We ontdekken waar het ‘mis’ gaat en gaan op zoek naar wat je nodig hebt om dit in de toekomst te voorkomen.

Daarbij gaan we kijken naar je kwaliteiten, die je nu waarschijnlijk niet optimaal inzet. Door hiermee bezig te gaan, werk je niet alleen aan de hulpvraag waarvoor je hier nu bent. Het beter inzetten van je kwaliteiten zorgt er ook voor, dat je er op de lange termijn en ook in andere situaties beter mee om kan gaan.

Hoe dan?

Om dit te bewerkstelligen neem ik per gesprek een greep uit mijn uitgebreide ‘gereedschapskoffer’ vol met werkvormen, methodieken en therapievormen. Een kleine greep uit de koffer: het uitvoeren van EMDR, de verandercurve, EFT-relatietherapie, IBCT relatietherapie, de Transactionele Analyse, Why-How-What, Drama- en Winnaarsdriehoek, 5G’s, Inspiratiespel + Inspiratieraam, wandelcoaching. DISC persoonlijkheidsanalyse, coaching met behulp van paarden, kernkwadranten, kwaliteitenspel, Ijsberg en verliescirkel etc.

Wellicht heb je geen idee waar bovenstaand allemaal over gaat, maar je kunt erop vertrouwen dat ik de werkvormen erbij pak, als ik denk dat een meerwaarde is voor jouw proces. Zie hieronder een voorbeeld van hoe een traject kan gaan in het geval van burn-outklachten.

Aan het eind van het traject zit jij weer lekker in je vel, maak jij gemakkelijk keuzes op basis van zelfverzekerdheid, doordat je weet wat je wil en belangrijk vindt.

De belangrijkste voorwaarde voor een succesvol traject

Een werkwijze kan nog zo goed zijn, het gaat uiteindelijk om de onderlinge relatie. Een eerste gesprek is de beste manier om te kijken of je denkt dat ik jou verder kan helpen.