Werkwijze

Werkwijze

De begeleiding is afhankelijk van de hulpvraag en kan onderscheiden worden in twee verschillende varianten. Als er sprake is van een (beginnende) burn-out, spreken we van therapie gericht op behandeling van de burn-out. Wanneer de burn-out behandeld is en het tijd is om vooruit te kijken spreken we van loopbaanbegeleiding. De hulpvraag naar herstel is veranderd in de hulpvraag; wat wil ik, wat kan ik?

Praktijk Platvoet werkt met op maat gemaakte trajecten. Je neemt een traject af van 6 of 12 sessies en er wordt per keer bekeken waar op dat moment de behoefte ligt, om zo goed mogelijk aan te sluiten bij wat je nodig hebt.

In de praktijk betekent dat, dat er een intakegesprek is en een paar vervolg gesprekken om de kern van de hulpvraag boven te krijgen. Vervolgens kan ik  gebruik maken van mijn uitgebreide ‘gereedschapskoffer’ vol met werkvormen, methodieken en therapievormen. Een kleine greep uit de koffer: het uitvoeren van EMDR, de verandercurve, de Transactionele Analyse, Why-How-What, Drama- en Winnaarsdriehoek, 5G’s, Inspiratiespel + Inspiratieraam, wandelcoaching, coaching met behulp van paarden, kernkwadranten, 360 graden feedback, yogatherapie, Ijsberg en verliescirkel.

Een traject kan ten alle tijden verlengd of ingekort worden. Na het traject maken we een afspraak voor een opvolggesprek om te kijken hoe het dan gaat.