Therapie

Praktijk Platvoet is gespecialiseerd in de therapie van mensen die veel last ervaren van:

 • burn-outklachten
 • Angst en trauma
 • onzekerheid
 • moeheidsklachten zonder aantoonbare fysieke oorzaak
 • moeite met assertiviteit
 • moeite met keuzes maken
 • verlies (in de breedste zin van het woord)
 • familieproblematiek
 • Relatieproblemen
 • Stress
 • Twijfels over werk/daginvulling
 • het vinden van een goede balans tussen werk en privé

Ik werk vanuit de overtuiging dat iedereen op enig moment in zijn of haar leven overbelast kan raken. Oorzaken kunnen overal liggen. De kern is meestal dat je leef- en/of werksituatie meer eisen aan je stellen dan je aankunt, oftewel, dat je persoonlijke grenzen niet helder zijn.

therapie
Hoe zorgen we dat het beter gaat?

Om hieruit te komen zul je aan de ene kant moeten leren luisteren naar de signalen van je lijf en je hoofd: wanneer geven ze aan dat je teveel van jezelf verwacht? Wat kun je doen om op die momenten de rust te vinden die je nodig hebt om te herstellen? Aan de andere kant heb je het nodig om weer vertrouwen te vinden in je eigen kracht. Maar hoe doe je dat?

Ik begeleid je graag in dit proces vanuit mijn overtuiging dat iedereen in staat is te herstellen en een nieuw perspectief te vinden. Ik help je door de bomen het bos weer te zien.

Klik hier voor de werkwijze en zie hieronder specifieke therapie-vormen.

Een wetenschappelijk bewezen manier om mensen te helpen angsten en trauma’s op een goede manier te verwerken. Ik was in eerste instantie wat sceptisch. Dat zoiets mogelijk was met gewapper met een vinger of een lichtbalk, maar inmiddels niet meer. De proefpersonen heb ik uitgekozen op hun praktische instelling en nuchterheid en iedereen was oprecht verbaasd over het effect. Ik heb laatst nog één van de eerste proefpersonen gevraagd of hij nog weleens aan het voorbeeld, dat hij tijdens de sessie inbracht, denkt, maar hij kon zich niet eens meer goed herinneren waar het ook al weer over ging; dat is precies de bedoeling!

Wanneer EMDR inzetten?

We hebben allemaal wel nare dingen meegemaakt, maar niet alle gebeurtenissen blijven hangen en komen te pas en te onpas boven. Als dit wel gebeurt, spreken we van een angst of een trauma. Dat betekent dat de gebeurtenis als herinnering niet op de juiste manier door je hersenen zijn verwerkt naar je lange termijn geheugen. EMDR zorgt ervoor dat dat wél gebeurt en is heel effectief.

Ik vind het ook heel zinvol om te gebruiken bij loopbaancoaching, als mensen heel graag iets willen, maar een angst voor iets ze tegenhoud.

Relatietherapie heeft me altijd al aangesproken, maar ik vond mezelf nog te jong om mensen te begeleiden in één van de belangrijkste zaken in hun leven; de relatie. Inmiddels zit ik in een relatie van 9 jaar en zijn we 2 kinderen verder, dus vond ik het tijd om me op te leiden in relatietherapie.

In EFT relatietherapie heb ik mijn roeping gevonden! Emotional Focussed Therapy, ontwikkelt door Sue Johnson uit Canada.

Ik ben aangesloten bij EFT Nederland.

‘Relatieproblemen’ kunnen natuurlijk van alles zijn, maar worden vaak uitgelegd door middel van praktische voorbeelden. ‘Hij helpt me nooit in het huishouden’, ‘zijn zeurt altijd dat ik eerder thuis moet komen,’ we kunnen ons er wel een voorstelling bij maken…

Hoe werkt het?

Het is zaak voor mij als therapeut om bij deze therapievorm de patronen boven tafel te krijgen. Daar zoomen we op in, om er zo achter te komen wat er echt aan de hand is. Dat manlief de vaatwasser niet uitruimt is natuurlijk niet de kern van het probleem. Door dat verder uit te diepen komt naar boven wat er echt speelt; iemand voelt zich bijvoorbeeld een vanzelfsprekendheid.

Vervolgens diepen we dat uit tot de emotie en die linken we aan de hechtingsstijl en zo komen de angsten en behoeften binnen de relatie naar boven. Als mensen leren om op deze manier met elkaar te praten, is er een slagingspercentage van 71% (!!) dat de relatie stand houdt én beter wordt!

Hoe mooi is het om mensen hierin te begeleiden!

In loopbaancoaching kan ik echt mijn optimisme, tempo en energie kwijt! Waarbij het bij therapie meerwaarde heeft om het tempo te verlagen, mag het bij loopbaancoaching een tandje meer!Ik vind het altijd zo knap van mensen, wanneer ze erachter zijn dat deze daginvulling voor hen niet werkt, ze ook daadwerkelijk de stap zetten om er iets aan te doen. Om bij zichzelf te kijken waar het nu schuurt en wat er beter voor ze zou zijn.

Zo onderscheiden ze zich van heel veel mensen die op de automatische piloot, met frisse tegenzin, iedere dag naar hun werk gaan, terwijl ze het wellicht niet leuk vinden, maar het wel zekerheid biedt.

Ik heb een ‘gereedschapskoffer’ vol met instrumenten en methodieken om erachter te komen waar jij blij van wordt. Daarnaast heb ik de ervaring en stel ik de kritische vragen om te kijken of het ook daadwerkelijk mogelijk is. Even een lokkertje; dat is vaak wel zo!