Re-integratie

Re-integratie

De visie van Praktijk Platvoet is: Mensen die lekker in hun vel zitten hebben veel energie en besteden die energie aan dingen waar ze goed in zijn en blij van worden. De missie is om daarin te ondersteunen. Na een re-integratie traject bij Praktijk Platvoet weten mensen hoe ze deze energie het beste kunnen inzetten en waar hun grenzen liggen. Mensen die van zichzelf weten wat ze willen in tegenstelling tot wat ze zouden moeten, hebben uitzicht op een veel duurzamere toekomst. Ze hebben de regie over hun leven in eigen hand.

De praktijk is officieel re-integratie bedrijf van het UWV. Mensen die een traject krijgen vanuit het UWV, kunnen bij ons terecht op de re-integratie percelen ‘Modulaire re-integratiediensten’ en ‘Werkfit maken’.

Team re-integratie

Wij werken vanuit de overtuiging, dat als je letterlijk lekker in je vel zit, je goed in staat bent om in te schatten wat goed voor je is. We zijn daarom een samenwerking aangegaan om onze krachten te bundelen voor jouw herstel tijdens de re-integratie.

 • Jacqueline is rouw- en verliestherapeut en helpt je om op een goede manier om te leren gaan met deze ongeplande verandering in je leven. Ze werkt o.a. met EMDR.
 • Mignon is yogatherapeut en helpt je de verbinding met je lijf terug te vinden, zodat deze zijn rol als goede raadgever weer kan innemen.
 • Martine is loopbaancoach en jullie gaan samen op zoek naar het praktisch maken van jouw kwaliteiten.
“Als je een burn-out hebt, moet je afscheid nemen van de manier waarop je dingen hebt aangepakt; dat was blijkbaar niet goed voor je.”

Rouw en verlies omvat meer dan het verliezen van een dierbare naaste. Ook in/rondom je werk zijn er verschillende verliezen te herkennen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan dat door een re-organisatie je functie niet meer zeker is, je al een lange tijd probeert een baan te vinden en
dit maar niet lijkt te lukken of je door burn-out klachten niet volledig meer kunt werken.

Herkenbaar?

Of denk aan dat je met dierbaren samenwerkt en dit druk uitoefent op de relatie. Hoe ga je hier nu allemaal goed mee om? Wat past bij jou én is het beste voor je bedrijf/werk?

Daar help ik je graag mee.

“Als je niet lekker in je vel zit, herken je waarschijnlijk dat je de link met je lijf bent verloren.”

Je onderbuikgevoel is een uitstekende raadgever, maar dan moet je ‘m wel kunnen verstaan.

Als je een burn-out hebt of merkt dat je die kant op gaat, herken je waarschijnlijk dat je de link met je lijf bent verloren. Je kunt niet meer goed inschatten wat goed en wat slecht voor je is; je hebt moeite met keuzes maken, terwijl je dat eerder wel goed kon. Ook het aangeven van je grenzen is lastig, als je in je lijf niet voelt waar die ligt.

Wat gaan we doen tijdens een sessie yogatherapie?
In een persoonlijk traject begeleid ik je graag verder door middel van ademtechnieken en basis yoga houdingen om weer in verbinding te komen met je lijf en je hoofd.

Yoga brengt je terug naar de basis en maakt je bewuster van je lichaam en geest. Ook op andere gebieden kan yoga helpen namelijk bij het:
– versterken van de botten en spieren,
– vergroten van de flexibiliteit in lichaam en geest,
– vermindering van stress/weerstand of onrust,
– verbetering van je lichaamshouding,
– het verlagen van de bloeddruk en
– het vergroten van ontspanning.

En dat is nog maar het begin, want studies hebben aangetoond dat de combinatie van Yoga houdingen en bewuste buikademhalingen het parasympatische zenuwstelsel in de hersenen activeren. En dat is goed voor je! Deze activatie draagt bij in het kalmeren van de geest en vermindert stress waardoor de lichamelijke gezondheid wordt verbeterd.

Wie ben ik?

Mijn naam is Mignon Dupont. Op jonge leeftijd heb ik al vele reizen afgelegd in diverse landen. Al snel veranderde mijn kijk op het leven toen ik de vrijheid van reizen ervaarde.

Elke nieuwe plek gaf mij de mogelijkheid om weer helemaal opnieuw te mogen beginnen, met een volledige schone lei. Door enthousiasme, leergierigheid en impulsiviteit kwam ik in aanraking met yoga. Yoga heeft mij een spiegel voorgehouden en teruggebracht naar mijn innerlijke wereld. Inmiddels een aantal jaren verder is het een levensstijl geworden die mij helpt om in verbinding te blijven met mijn hart en ziel. Maar ook om een stabieler, gezonder en bewuster leven te leven. Ik gun dit anderen ook van harte, zodat je ook weer verbinding met anderen kunt maken.

Opleidingen

Mindfulness en ademtechnieken – Joke Tular, Yoga Nidra en Mindfullnesstrainer MBSR-IT – 2021

Deugden docenten opleiding – Dolfijn Welness erkende opleidingen – 2022
The Virtues Project – Awakening course – 2022

Yin docenten opleiding – Yoga Point – 2023

Danscoach opleiding – Arterre opleidingscentrum – 2023

“Krijg weer vertrouwen in je onderbuikgevoel; dat is een uitstekende raadgever over wat goed is voor jou.”

We weten inmiddels waarop het niet lekker liep. We gaan ons nu focussen op je kwaliteiten. Vervolgens onderzoeken we welke functies daarbij passen en wat daar praktisch gezien voor nodig is.

Als je voor jezelf duidelijk hebt waar je energie van krijgt in tegenstelling tot wat je energie kost is het mogelijk om de juiste balans te vinden tussen werk en privé, met als doel; een duurzame toekomst.

Het idee van aan tafel zitten en praten met een coach of psycholoog is niet voor iedereen. In dat geval gaan we lekker naar buiten. We kunnen gaan wandelen of aan het werk op een van de plekken op het bosrijke erf rondom de praktijk.

Modulaire re-integratiediensten

Het doel van dit re-integratie traject is de weerbaarheid van de persoon te verhogen. Geschikt voor mensen die al geruime tijd niet meer gewerkt hebben of mensen die een zware burn-out hebben gehad.

In de praktijk betekent dit dat het zaak is om niet veel meer nieuwe info in ‘het hoofd’ te willen krijgen, maar juist helpen de gedachten te rangschikken, ruimte creëren. Dit doen we door middel van gesprekken en desgewenst met wandelcoaching of paardencoaching. Praktijk Platvoet is gecertificeerd bij de NFG en het RBCZ voor deze vormen van therapie.

paardencoaching re-integratie

Als iemand een burn-out heeft, is er een grote kans op fysieke klachten die zijn veroorzaakt door stress. Wandelcoaching kan ingezet worden om de fysieke weerbaarheid van de klant te vergroten. Ook is het om yogatherapie in te zetten. Tijdens deze therapie ligt het zwaartepunt op de bewustwording van het lijf en het vinden van ontspanning om de fysieke weerbaarheid te vergroten.

re-integratie yoga

Werkfit maken

Bij het re-integratie perceel Werkfit maken gaat het om:

 • het versterken van de werknemersvaardigheden
 • het verbeteren van de persoonlijke situatie
 • de arbeidsmarkt in beeld brengen.

Dit is eigenlijk precies wat we bij loopbaancoaching ook doen. Kijk hier voor meer informatie.

Met loopbaancoaching instrumenten zullen we onderzoeken wat het beste bij iemand past. Vervolgens maken we het praktischer door d.m.v. onder andere huiswerkopdrachten mogelijkheden tot scholing of de arbeidsmarktpositie in beeld te brengen.

Samenvatting

Locaties

 • Locatie Bathmen
 • 2 autominuten van afrit Bathmen van de A1.
 • Locatie voor paardencoaching
 • Locatie Deventer
 • Gezondheidscentrum Hoge Hond
 • Loopafstand van Deventer Station
 • Bushalte voor de deur
re-integratie
re-integratie