Martine Platvoet

Over mij

  • Toegepast psycholoog
  • Loopbaancoach
  • EMDR therapeut
  • EFT/IBCT relatietherapeut

Mijn naam is Martine Platvoet. Mijn partner en ik hebben een dochter van 4 en een zoon van anderhalf. Ik heb Toegepaste Psychologie gestudeerd met een specialisatie in gespreksvaardigheden. Ik ben in 2015 mijn eigen praktijk gestart als Toegepast Psycholoog. Tegenwoordig ‘de Praktisch Psycholoog’. Deze ben ik gestart vanuit een droom die ik als klein meisje had; ervoor zorgen dat mensen meer zelfvertrouwen krijgen. Het viel me van jongs af aan al op wat het verschil was in keuzes en uitkomsten bij kinderen met zelfvertrouwen en die van kinderen met weinig zelfvertrouwen of de ‘overschreeuwers’.

In de beginjaren heb ik veel mensen begeleid uit de agrarische sector. Inmiddels richt ik me op rationeel denkende, praktische mensen die gewend zijn om veel energie te hebben en altijd door te pakken. Maar soms verandert dat. Je merkt dat het niet meer lukt zoals voorheen en dat je er zelf niet meer uitkomt. Daar ligt mijn kracht: om samen te werken aan een oplossing die echt bij jou past.

Spreekt dit je aan?

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik vind professionaliteit en kwaliteit heel belangrijk. Dat betekent dat ik het inschatten of wij jou verder kunnen helpen, heel serieus neem. Ik wil voor jou de beste match. Als dat niet binnen ons team is, verwijs ik je door naar collega therapeuten/coaches/psychologen.

Als we hebben besloten dat je hier met een traject aan de slag gaat, dan word je zo goed mogelijk begeleid. We maken een traject op maat en zullen regelmatig evalueren of het is wat je nodig hebt of dat we wat mogen aanpassen.

In de relatietherapie is voor mij zaak om beide partijen ‘aan boord’ te houden. Ik doe dat met een goede balans tussen bewezen theorieën en methoden en een goede dosis humor. Ik geloof niet in het slagen van een relatietherapie traject als we niet af en toe even goed kunnen lachen om ons eigen gedrag.

Wat is mijn werkwijze?

Ik heb door de jaren heen geleerd de juiste balans te vinden in de gesprekken. Aan de ene kant een nuchtere en efficiënte aanpak. Aan de andere kant het stuk diepgang dat nodig is om tot de kern te komen en vanuit daar aan de hulpvraag te werken. Ik heb inmiddels een spreekwoordelijke ‘gereedschapskoffer’. Deze zit vol praktische werkvormen en zet ik in mijn gespreksvoering in, om de diepgang te bereiken.

Spreekt dit je aan?