Loopbaancoaching

Loopbaancoaching


Je bent niet voor niks op deze pagina terechtgekomen; ergens twijfel jij een beetje of je nog een lange tijd op deze manier verder wil gaan. Misschien heeft iemand je wel aangeraden om met loopbaancoaching aan de slag te gaan. Misschien heb je het voor je uit geschoven, want ergens mee beginnen, betekent misschien wel een grote verandering? Is het nu wel het juiste moment in je leven?

Wees gerust; loopbaancoaching betekent niet per definitie dat je je hele leven moet gaan veranderen. Meer dan eens komt het voor dat iemand prima op z’n plek zit, maar dat alles weer even op een rijtje gezet moet worden. Zo kun je je prioriteiten weer in de goede volgorde zetten en weer aandacht besteden aan zaken waar je goed en bent en blij van wordt. Wellicht kun je wel een beetje bijscholen om een extra dimensie toe te voegen!

Waarom loopbaancoaching bij Praktijk Platvoet?

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die zich herkennen in één of een aantal uitspraken uit onderstaande lijst:

  • Je twijfelt over je huidige werk/dag invulling
  • Je ervaart veel stress
  • Je vermoed dat je er meer uit kan halen dan er nu in zit
  • Je werk kost je meer energie dan het je oplevert
  • Je krijgt het niet voor elkaar de juiste balans te vinden tussen werk en privé

In loopbaancoaching kan ik echt mijn optimisme, tempo en energie kwijt! Waarbij het bij therapie meerwaarde heeft om het tempo te verlagen, mag het bij loopbaancoaching een tandje meer! Ik vind het altijd zo knap van mensen, wanneer ze erachter zijn dat deze daginvulling voor hen niet werkt, ze ook daadwerkelijk de stap zetten om er iets aan te doen. Om bij zichzelf te kijken waar het nu schuurt en wat er beter voor ze zou zijn.

Zo onderscheiden ze zich van heel veel mensen die op de automatische piloot, met frisse tegenzin, iedere dag naar hun werk gaan, terwijl ze het wellicht niet leuk vinden, maar het wel zekerheid biedt.

Ik heb een ‘gereedschapskoffer’ vol met instrumenten en methodieken om erachter te komen waar jij blij van wordt. Daarnaast heb ik de ervaring en stel ik de kritische vragen om te kijken of het ook daadwerkelijk mogelijk is. Even een lokkertje; dat is vaak wel zo!

Hoe gaan we te werk?

Het helpt om te praten over je situatie om erachter te komen hoe het zo gekomen is. Welke ‘grenzen’ ben je overgegaan en hoe zorg je ervoor dat dat niet weer gebeurt. Vervolgens focussen we ons op je drijfveren en motivatie. De vragen die ik stel naar aanleiding van wat vertelt wordt, dienen om tot inzichten te komen waar je in de praktijk mee aan de slag kunt.

Klik hier voor de werkwijze.

Praktijk Platvoet is met loopbaancoaching gespecialiseerd in de agrarische sector. Klik hier voor meer informatie.